SPACE! Kolumbiassa

Taideperustainen kasvuryhmämalli Omakuva N.Y.T. Kolumbiaan Madridin Instituutin, FinFami Uusimaa ry:n ja Externado yliopiston yhteistyönä

FinFami Uusimaa ry:ssä STEA:n tuella kehitetty Omakuva N.Y.T. -ryhmämalli jalkautuu Kolumbiaan 15.-29.5.2017 järjestettävän koulutusvierailun kautta.

Vierailu liittyy Madridin Instituutin ja Bogotálaisen Externado yliopiston yhteiseen Ulkoministeriön tukemaan kulttuurivaihtohankkeeseen, jonka tarkoituksena on tuoda asiantuntijoita Suomesta luennoimaan ja verkostoitumaan kolumbialaisten toimijoiden kanssa. Hankkeen kautta syvennetään yhteistyötä ja kulttuurien tuntemusta sekä avataan mahdollisuuksia kehittää uusia hankkeita. Yksittäisten kulttuurihankkeiden sijaan tavoitellaan aitoon vuorovaikutukseen perustuvaa pidempiaikaista vaikutusta.

Externado yliopistolla, jonka tiloissa koulutus järjestetään Bogotássa, on käynnissä tutkimusprojekti, joka liittyy erityisesti mielenterveys- ja rauhantyöhön entisillä konfliktialueilla. Yliopistolla on vahvat suhteet eri organisaatioihin, jotka ovat aktiivisesti mukana rauhanprosessissa, johon liittyy mm. aseiden luovutus, miinakenttien puhdistus, uhrien kuuleminen ja traumatyöskentely heidän kanssaan sekä entisten taistelijoiden uudelleen integroiminen yhteiskuntaan. Kulttuurivaihtohankkeella halutaan tukea ja kouluttaa näiden organisaatioiden aktiivijäseniä Kolumbiassa. Tarkoituksena on, että nämä ammattilaiset voivat laajalti edesauttaa konkreettisin keinoin maansa rauhanrakennusprosessin onnistumisessa.

Matkan vaiheita voit seurata facebookissa pitämässäni blogissa, josta tulee katkelmia alle.

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.